VoetreflexPlus
behandelingen

Intake en analytische massage

Het doel van de behandeling is gericht op het verhelpen c.q. verminderen van gezondheidsklachten. Op basis van een intake en analytische voetmassage wordt een behandelplan samengesteld. Dit behandelplan is dus volledig op jou afgestemd en wordt opgesteld op basis van een combinatie van de Westerse en Chinese visie. Het belangrijkste daarbij is dat er naar de achterliggende oorzaak van uw klachten wordt gekeken. Dat betekent dat niet alleen de symptomen (de klachten), maar ook de oorzaak van je klachten behandeld wordt.

Vervolgbehandelingen

Aan de hand van de intake en analytische massage wordt een behandelplan samengesteld. Hierbij wordt uitgegaan van 6 tot 10 massages. Echter, kan het ook voorkomen dat de klachten met minder of meer massages (pas) verminderen of verdwijnen. Dit is onder meer afhankelijk van de ernst van de klacht en of de klacht chronisch of acuut is. De massages zijn gericht op zowel de klachten alsook de zogenaamde causale zones.

Bij voetreflexologie gaat men er namelijk vanuit dat klachten veroorzaakt kunnen worden door delen in het lichaam die niet direct aan de klacht worden gerelateerd. Lichaam en geest zijn namelijk 1 en in het lichaam werken meerdere systemen, weefsels en organen met elkaar samen. Zo kan de oorzaak van een blaasontsteking bijvoorbeeld in niet goed functionerende darmen liggen. Bij hoofdpijnklachten is gebleken dat de oorzaak hiervan slechts zelden uit het hoofd zelf vandaan komt.

Iedere vervolgbehandeling begint met een voetenbad of warme kompressen. Hierbij is er gelegenheid om de reacties en uitwerkingen van de vorige behandeling te evalueren en het behandelplan desgewenst hierop aan te passen. De behandeling wordt rustig afgesloten met een glaasje water of kruidenthee.

Intake en analytische massage                       90 minuten             €  80,-
Vervolgbehandelingen                                     60 minuten             €  65,-
Vervolgbehandelingen kinderen tot 12 jaar     30 minuten             €  40,-