Even voorstellen…

Mayke Blom

 

Ik ben Mayke Blom-Commandeur (1977), woonachtig in Wognum met mijn gezin. Mijn achtergrond ligt in de zakelijke dienstverlening. Daarbij heb ik veel contact met mensen, wat mij altijd heeft aangetrokken en ik ontdekte, dat ik ook steeds meer interesse kreeg in wat zich juist binnen in de mens afspeelt. Daarnaast ben ik mijn hele leven bezig met sporten en heb ik mij in de afgelopen jaren steeds meer verdiept in voeding en het belang hierbij voor een gezond lichaam. Na te hebben deelgenomen aan een workshop VoetreflexPlus massage was het voor mij direct duidelijk dat dit is wat ik wil. Het persoonlijke contact met mensen, samen dezelfde kant op kijken en helpen om klachten te verminderen, te verhelpen of preventief aan een goede gezondheid bij te mogen dragen.

Ik heb vervolgens de 3-jarige HBO opleiding tot VoetreflexPlus therapeute bij Total Health in Amstelveen afgerond. De ‘Plus’ in de opleiding houdt in dat zowel de Westerse als de Chinese voetreflexmassage wordt aangeleerd. Door beide systemen te combineren worden ongekend veel behandelmogelijkheden gecreëerd en versterkt en versnelt dit de effecten van een behandeling. Na deze opleiding heb ik ter completering de HBO-opleiding Medische Basiskennis afgerond. In 2015 ben ik mijn praktijk Voetenschat reflexmassage gestart.

Ik werk vanuit een holistische visie. Dat wil zeggen dat de behandeling gericht is op de totale mens. Hierbij wordt gekeken naar zowel het fysieke, emotionele als het mentale vlak. “Ziek zijn”/ klachten, is een signaal van een verstoorde harmonie in deze eenheid.

Het lichaam heeft een natuurlijke neiging naar gezondheid. De behandelingen zijn er dan ook op gericht om dit zelfgenezend vermogen te stimuleren. Iedere persoon is uniek, dus zal ook elke behandeling uniek zijn en op de persoon worden afgestemd.